proviola logo

ProViola viihdyttää
ProViola - JouluCD
Kalevi Kiviniemi
Yhteydenotto


osoite
                                                                          
                                                                                                          Kuva Teemu Töyrylä 
                                                                                            

Teija Salminen-Mäkelä, Alttoviulu (Viola)

Jousisoitinten kiehtovaan maailmaan Teija Salminen-Mäkelä (s.1969) tutustui aloittaessaan viulunsoiton 7-vuotiaana, mutta jo varsin varhaisessa vaiheessa alttoviulun lämmin ja persoonallinen sointiväri houkutteli hänet tekemään lopullisen soitinvalintansa. Teija Salminen-Mäkelä on asunut Suomen lisäksi Islannissa sekä useita vuosia Saksassa ja Ruotsissa.

Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi sekä suorittanut solistisen loppututkinnon ja viulunsoiton pedagogin tutkinnon Hampurin musiikkikorkeakoulusta.
Teija on konsertoinut solistina Euroopassa, Japanissa, Kiinassa ja Väli-Amerikassa. Argentiinan debyyttinsä hän teki syksyllä 2007 pianisti José Tambuttin kanssa. Hän on myös työskennellyt pitempiä jaksoja Hampurin Valtionoopperan lisäksi mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperassa sekä toiminut freelance- soittajana eri orkestereissa ympäri Eurooppaa. Vuonna 1991 hänet palkittiin ensimmäisessä kotimaisessa alttoviulukilpailussa Sotkamossa ja 1994 Kammermusikfestival Austriassa, Itävallassa.

Teija Salminen-Mäkelä on myös tehnyt lukuisia radio- ja televisioesiintymisiä. Hänen ensimmäinen soololevynsä, Christmas by ProViola julkaistiin 2004. Urkurina levyllä toimii Kalevi Kiviniemi.    
Nykyään Teija toimii sekä taiteilijana että Oy ProViolan toimitusjohtajana. Hän on myös opettanut vuodesta 2002 lähtien Lahden Konservatoriossa.
Logo2